HTML

dr. Rákosi Gábor emléktúra

Nagyapó születésnapja környékén, minden évben kirándulni megy a család.

Friss topikok

Linkblog

Hármashatár-hegyi kilátó látogatás

2016.05.08. 22:38 klake

Idén a közeli Hármashatár-hegy felé vettük az irányt, hogy kilássunk a városra az újonnan épült kilátóból.  A reggeli (korai) találkozóra ki gyerekkel, ki bringával érkezett.

005.jpg

Megy a kirándulás ezerrel.

010.jpg

 Felérve boldogan majszoltuk az elemózsiát. A kicsit szeles idő nem marasztalt minket túl sokáig a kilátóban bár maga az építmény jól nézett ki.

 "Szilvi nagyi!"

008.jpg

Ákos két kézzel igyekszik pótolni az elégetett kalóriákat.

004.jpg

Dávid is ott "Volt".

006_1.jpg

Kifejezetten jó a kilátás a panelerdőre.

007.jpg

Még azért tanulni kell azt az orrfújást.

009.jpg

Miklós

002.jpg

Nagyon szabályosan haladunk lefele a lépcsőn.003.jpg

Leérve a parkolóba várni kellett, hogy továbbindulhassunk az ebédhez. A gyermekek interakcióját a szülők habitusuknak megfelelő arckifejezéssel követik figyelemmel.

001.jpg

Az ebédről sajnos nincs fotó, de a "sok jó ember kis helyen is elfér" alapokon betömörültünk az ebédlőbe és svédasztalos rendszerben finomat ettünk. Jövőre ugyanekkor máshol talán többen is eljövünk.

Szólj hozzá!

Dinnyési fertő

2014.06.29. 11:21 un.no.1.

A pár évvel korábbi, esős nap után, idén újra elmentünk a közeli Madárdal-tanösvényre.

pict1 (Medium).JPG

Idén szerencsére szép idő volt, és rengeteg madarat is láthattunk.

pict4 (Medium).JPG

Ismét kiderült, mekkora titkos érték rejlik itt a Velencei-tó délnyugati régiójában. Bár az egész család jól ismeri a környéket, ez sokaknak meglepetés így is. 

A többi kép elérhető itt.

Szólj hozzá!

Emléktúra 2012 - Budakeszi Vadaspark

2012.05.15. 22:25 un.no.1.

 

pict12 (Medium).jpg

Ennek a bejegyzésnek akár a "családunk és egyéb állatfajták" címet is lehetne adni. Mindenki, aki számít jelen volt, kivéve az igazolt hiányzókat, és aki nem bírt reggel felkelni. A résztvevők közül külön kiemelendő a rasztafári bölény, a medveszörny, a rabságban szenvedő sas, és a belassult baglyok.

Szólj hozzá!

Esős nap a Dinnyési Fertőnél

2011.05.08. 20:31 un.no.1.

Szólj hozzá!

Madárdal Tanösvény

2011.04.30. 10:48 un.no.1.

Szólj hozzá!

Emléktúra 2011.

2011.04.30. 10:40 un.no.1.

Az idei túra időpontja május 8. vasárnap. A madárdal tanösvényt fogjuk végigjárni.

Bővebb infó az útvonalról itt: http://www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=24529

Találkozó és ebéd a Kettes utcában, a séta délután lesz.

Szólj hozzá!

Túrázik a család

2010.05.26. 22:21 un.no.1.

Szólj hozzá!

Az Ingó-kövek

2010.05.26. 21:22 un.no.1.

Az első évi Emléktúra kellemesen zajlott: izgalmas és változatos kirándulást hoztunk össze. Fűnyírással és egy kiadós hangyász tömeggyiklossággal melegítettünk az útra. Remek időnk is volt, többnyire sütött a nap, és fény derült olyan eddig kevéssé ismert dolgokra is, mint például, hogy a család tele van ügyesebbnél ügyesebb sziklamászókkal, illetve, hogy a Velencei-hegység bizonyos részei az Argentin pampákra emlékeztetnek. A Kocka-kőnél pár percben néma felállással emlékeztünk a túra névadójára.

Készült pár kép és videó is, kattintsatok!

Szólj hozzá!

Az első év - 2010.

2010.05.21. 22:20 un.no.1.

Hosszas és bonyolult időpont egyeztetés után, május 24-et jelöltük ki. Az első évben még a tavalyi megemlékezés helyszínét fogjuk felkeresni. A későbbiekben már új célpontokat keresünk majd, lehetőleg olyanokat, ahol a túra névadója, Napo is szívesen megfordult korábban.

Később már több embert is meg fogunk hívni talán. Idén még azonban inkább szűk körben maradunk. Az útvonalat ma délután találtam ki. Mintegy 10 kilométer hosszan fogunk haladni a Velencei-hegységben, míg Sukoróról elérjük majd a pákozdi Ingó-köveket. Utunk célja a Kocka-kö lesz, de előtte érinteni fogjuk a Gádé-hegyet és a Kanca-hegyet. A túrára való felkészülés jegyében Ditunál ebédelünk majd a kettes utcában.

Szólj hozzá!

Az emléktúráról

2010.05.21. 22:07 un.no.1.

Nagyapó, a család feje, Dr. Rákosi Gábor születésnapja május 13-án van. Élete hetvenötödik évében rövid és súlyos betegség után ragadta el a halál. Hamvait szűk körben, a család és legjobb barátai részvételével -kívánságának megfelelően- szétszórtuk a Velencei-tó térségében. Az ünnepélyes megemlékezés előkészületei során fogalmazódott meg, hogy évente egyszer, egy kirándulás megszervezéssel adózzunk emlékének.

Így jött létre a Dr. Rákosi Gábor emléktúra, amit idén, 2010-ben tartunk meg először. Ez a blog pedig azért jött létre, hogy végígkísérje ennek a hagyománynak a kialakulását és továbbélését; hogy Nagyapóról, a lelkes internetezőről is szóljon egy kis zug itt a világhálón, és hogy majd a mi unokáinknak is legyen valami olvasnivalója a család múltjáról. Nem utolsó sorban pedig praktikus felületül szolgáljon a kirándulások megszervezésének.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása